opgroeien op een camping

Het is niet altijd makkelijk om op te groeien op een camping. Op dit moment rennen en fietsen er al heel wat kinderen rond hier; op slippertjes of blote voeten, zonder enig besef van tijd… hoe laat ze in bed komen maakt de meeste ouders niet zo veel uit… het is lang licht en, ach… vakantie tenslotte!

Heerlijk natuurlijk, behalve misschien als je zelf op tijd naar bed wordt gestuurd omdat je morgen weer naar school moet. Zucht. Zat je net zo lekker te vissen met je campingvriend… komt je moeder je roepen om naar bed te gaan. Terwijl alle andere kinderen nog heerlijk met de hele troep over de camping skelteren. Deze weken is het soms lastig voor onze kinderen: ’s avonds zijn ze met geen stok in bed te krijgen, en ’s ochtends met geen mokerhamer er weer uit… en ze moeten nog even door want het noorden krijgt 2 weken later vakantie dit jaar… terwijl het hier dus lijkt alsof de hele wereld vakantie heeft.

Maar ik hoor je denken: ‘het moet toch ook wel hartstikke leuk zijn om op te groeien op een camping?’ En natuurlijk is het dat óók. Het is altijd nog vele malen meer leuk dan vervelend hier voor ze gelukkig. Jikke is in de wolken met de nieuwste camping-aanwinst: 3 rekstokken! Ze vertoont er doorlopend acrobatische kunsten op, samen met de meiden van de camping. Eén van de jaarlijks terugkerende gasten leert Olke op dit moment de kneepjes van het vissen. Hoe het verst uit te werpen, wat is het beste lokaas, en vooral: wat te doen als je beet hebt! Glunderend staat hij daarna tanden te poetsen, want hij heeft al verschillende voorntjes gevangen! Aan het water is ook nog wat nieuws te beleven dit jaar want, naast de beide 3-persoons Canadezen, liggen er nu ook twee 1-persoons Kayaks bij de steiger! Tjalle kon bijna niet geloven hoe hard hij daarmee ging… en dat kunnen natuurlijk niet veel kinderen zeggen: uit school even er op uit met de kayak.

Eerlijk is eerlijk: gezelliger dan wonen op een camping wordt het bijna niet. Zelfs al krijg je laat vakantie… zó veel kinderen om mee te spelen, en altijd wel eentje die net als jij wil voetballen, aan de boomhut timmeren of lekker kletsen op de trampo. De beste avond is meestal de woensdagavond. Dan is er de aanschuifmaaltijd. Omdat de kinderen eerst eten, en er na het toetje op uit gaan, kunnen de ouders daarna rustig blijven tafelen onder de nomadentent… en wie denkt er dan nog aan op tijd naar bed gaan?

Ook zin gekregen om deze zomer te komen kamperen op it Dreamlân?… reserveer dan hier nog je kampeerplekje. Ben je benieuwd naar een dag op it Dreamlân? Bekijk dan ons filmpje even.

 

« | »