Telefoon: 0511-40 88 86

WIJ ZIJN DROMERS

Voor ons gaat het leven over dromen, in alle mogelijke vormen. En over de fascinerende weg naar de realisatie van die dromen. In 2009 vonden wij onze natuurlijke droomplek hier, een Friese boerderij op een terp vlak onder het Lauwersmeer, en verhuisden we vanuit de Utrechtse binnenstad naar het pure Friesland. De naam ‘it Dreamlân’ hadden we dan ook al snel te pakken. Onze twee jongens hebben ook Friese namen, Olke en Tjalle, en die namen hadden we niet zomaar bedacht. Allebei hebben we roots in dit mooie weidse waddenlandschap en we voelden ons hier simpelweg thuis op de zeeklei. Onze grootste droom van dat moment was om veel meer buiten te gaan leven met de kinderen, weg van de hectiek van de stad, dichter bij de natuur. Die droom kwam met de verhuizing meteen uit want, goh, buitenleven dat lukt hier wel!

 

Al gauw kwam er een nieuwe droom. We genoten zo enorm van de schoonheid van deze plek dat we die graag met meer mensen wilden delen. Bij ons huis zat al een klein natuurkampeerterrein en een knus vakantiehuis, gewoon leuk voor erbij was het idee. Stapje voor stapje maakten we dit terrein steeds meer eigen tot een fijne, informele en inspirerende plek waar iedereen zich thuis kan voelen. We legden ons hart in deze plek, gingen houden van ons land en we vergoten heel wat zweet (en tranen) tijdens de opbouw van onze plek. Bovendien werd ons derde kind hier geboren: een Fries famke met de naam Jikke.

Onze drie kinderen zijn al echte Friezen en vast van plan om nooit in ‘zo’n drukke stad’ te gaan wonen . Dat papa en mama af en toe best verlangen naar een portie stad en cultuur is dan jammer… Maar ach, af en toe regelen we oppas en pakken we gewoon even de auto naar Groningen of Leeuwarden en halen samen ons hart op.

 

Over ons van it Dreamlân: Jikke, Minke, Robert, Tjalle en Olke

 

Onze gasten tippen bijna allemaal vrienden en familie over onze plek dus steeds meer mensen wilden hier komen logeren en kamperen. Wat een fijn gevoel; al die enthousiaste mensen over onze droomplek! Elk jaar breidden we ons terrein weer een stukje uit en in 2015 zetten we de laatste stap met de bouw van twee prachtig vormgegeven ‘schuren’. De ene ‘schuur’ is een gebouw met 4 vakantiewoningen en een gemeenschappelijke ruimte onder 1 dak. De andere ‘schuur’ is ons nieuwe huis waarmee ons oude huis, de Friese boerderij, een prachtig familiehuis voor gasten is geworden. We kunnen nu zomer en winter gasten ontvangen en zowel echte kampeerders als mensen die liever in een echt bed slapen. En, allerbelangrijkst: iedereen vindt het hier fijn! Wauw!

In 2012 en 2013 bood it Dreamlân dromers een droomplek aan, voor een week, om eens rustig aan hun droom te kunnen werken. Waarom? Gewoon, wij hebben iets met dromen, en met dromers, en vooral ook met mensen die het lef hebben om hun droom waar te maken.

In 2021 en 2022 kreeg dit project een logisch vervolg met de Story Station, waarmee we een gratis vakantieplek wilden bieden aan mensen uit de kunst- en cultuursector, die wegens corona zwaar getroffen werden. Dat de kunst- en cultuursector zo goed als stillag vonden wij rampzalig. It Dreamlân mocht in die nare coronaperiode wél (beperkt) openblijven en wij waren dankbaar dat we daardoor gasten konden ontvangen en inkomsten hielden. Maar we beseften ook dat het voor veel branches totaal anders was.

Daarom wilden we iets doen voor al die creatieve mensen die anderen met hun werk altijd weten te betoveren en inspireren. Speciaal voor hen hebben we toen de Story Station aangeschaft. Hier bood it Dreamlân kosteloos een ‘plak foar dreamers’. Wat hebben we in deze jaren een hoop bijzondere, creatieve mensen in de Story Station mogen ontvangen! Het heeft ons leven echt verrijkt. Omdat de Story Station voor ons echt een plek blijft die we met anderen willen delen, bieden we dit bijzondere huisje op wielen op dit moment via de Vakantiebank aan éénoudergezinnen die anders niet met vakantie kunnen. We vinden het fijn hen hier welkom te heten!

De grootte van it Dreamlân is nu helemaal goed, groter willen we niet, dit past ons. Maar we blijven dromers dus we zullen altijd weer nieuwe, creatieve manieren bedenken om invulling te geven aan ons leven. Dromen najagen vraagt wel lef. Gelukkig kun je een hoop van ons zeggen maar lef, dat hebben we!

 

ONS TEAM

 Hoi, ik ben Minke!

Natuurlijk ben ik de baas van de camping... dat zie je zo. Meestal ontvang ik de gasten en leg alles even uit. Tips voor leuke dagjes uit? Douchemuntjes wisselen? Peddels ophalen voor de kano? I'm your woman en je vindt me meestal bij de receptie!

Behalve de baas van de camping ben ik ook facilitator voor Gave Dingen Doen en begeleid ik creatieve sessies van bedrijven en organisaties. Dat vind ik ook superleuk om te doen. Net als het poetsen van het douchegebouw trouwens: lekker verstand op nul en hoofd in de droomstand.Hoi, ik ben Robert!

Zie je iemand voorbij scheuren op een stoere grasmaaier? Dat ben ik! Eigenlijk had ik boer moeten worden want ik ben het liefste de hele dag buiten bezig op ons land. Ik geniet ondertussen van de vogels en de weidse wolkenluchten om me heen. En van alle leuke gasten natuurlijk!

Heb je zin in een rondje hardlopen of racefietsen? Vraag me even om tips want die heb ik genoeg! Behalve grootgrondbezitter ben ik trouwens ook nog eigenaar van een IT-bedrijf.Hoi, ik ben Jikke!

Het liefst rij ik de hele dag rond op m'n roze prinsessenfiets. Mijn kleren zoek ik altijd zelf uit, of dat wil ik in elk geval. Heel soms moet ik een joggingbroek en laarsjes aan als er heel veel modder is maar liefst draag ik jurkjes of rokjes met hakjes. Roze natuurlijk.

Ik help graag mama mee bij het schoonmaken van het douchegebouw. En als ik dat zat ben dan ga ik lekker schommelen of heel hoog springen op de trampoline. Met andere kinderen zandtaartjes bakken, vind ik ook super gezellig. We nemen netjes de bestelling op bij de tenten en dan gaan we ze bakken.Hoi, ik ben Tjalle!

Ze zeggen vaak dat ik loop te dromen maar dat valt op zich best mee. Soms heb ik gewoon niet zo'n zin om te luisteren. Maar als er nieuwe gasten zijn dan ga ik het altijd meteen zeggen en ik haal ook altijd de post uit de brievenbus want dat is mijn taak.

Rondfietsen en skelteren vind ik cool en dan liefst met een heleboel kinderen tegelijk. Springen op de trampoline kan ik ook heel erg lang volhouden. Of een partijtje voetbal natuurlijk. Voetballen kan altijd. Het mooist is het als we net zo lang blijven voetballen tot het donker wordt.Hoi, ik ben Olke!

Als je van voetbal of tafeltennis houdt dan moet je mij even komen roepen want dan kom ik er meteen aan! Of vissen, dat vind ik ook leuk om te doen. Of met de schepnetjes in de sloot... Zomers gaan we soms met de kinderen van de camping kijken bij de koeien op de boerderij van Reyer. Dat is altijd heel leuk, er worden vaak kalfjes geboren. Ik hou heel veel van dieren en ik weet er best veel van.

Later wil ik bioloog worden, net als Freek in 't Wild. Of profvoetballer natuurlijk, dat mag ook. Als we een dagje vrij zijn dan gaan we soms met papa kanoën naar de watermolen en dan door naar Kollum. Dat is echt heel vet.

 

Volg ons op

it Dreamlan Facebook camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland it Dreamlan Instagram camping vakantiehuis groepsaccommodatie Friesland

 

Wij versturen 4x per jaar een informatieve nieuwsbrief.

 

it Dreamlân respecteert je privacy, lees in onze privacyverklaring hoe wij je gegevens verwerken.