Yvette en Evander

Onze dertiende Story Station bewoners

Wie zijn ze?

Yvette is cultureel ondersteuner in haar wijk en woont in Groningen. Zij heeft de fietstaxi in Groningen opgezet. Haar zoon Evander is de wereld aan het ontdekken.

 

Yvette en Evander Story Station Camping Friesland

 

De coronacrisis

Mijn zoontje was 2,5 maand oud toen de crisis uitbrak. Net het moment dat ik mijn bedrijf weer wilde oppakken zo na mijn zelf genomen verlof. Daardoor stond de boel wel op de kop. Ik heb het tot op heden niet goed meer kunnen oppakken. Ook doordat ik er als kersverse alleenstaande moeder wel ineens heel alleen voor stond. Geen bezoek meer, geen helpende hand in het huishouden meer en wel angst voor de ziekte. Ineens een heel andere situatie.

 

En toen

Ik heb me meer gericht op het moederschap. Veel gaan lezen over de ontwikkeling van een kind, over natuurlijk ouderschap, over baby communicatie. En ben meer uren vrijwilligerswerk gaan doen in mijn wijk.

In de Story Station

Heel leuk. We hebben ons grotendeels vermaakt met slakken kijken (kakkehuuissje), wormen onderzoeken (llomm), musjes kijken en een duif die elke dag kwam, poes kijken, koeien kijken, plassen stampen, trampoline springen, glijbaan klimmen, kletsen op de camping, framboosjes plukken en de zandbak. Verder dagboek schrijven en ideeën opdoen voor een verhaal schrijven.

 

De toekomst

Ik weet het nog niet. Misschien switch ik wel naar schrijven. Misschien ook naar online coaching. Of naar andere alleenstaande moeders helpen.

 

Meer weten over Yvette

Yvette Lowes

 

Tijdens ons verblijf in de Story Station schreef ik onderstaand gedicht over mijn ervaringen samen met Evander op it Dreamlân.

 

Gedicht Yvette Lowes Story Station Camping Friesland

 

De volgende gast

Volgende week komt Sonja Geuze uit Eersel, samen met haar man en 2 kinderen, in de Story Station logeren.

« | »