Arjan en Iwan

Onze twaalfde Story Station bewoners

Wie zijn ze?

Arjan Hut is dichter en schrijver en woont in Leeuwarden. Zijn zoon Iwan gaat komend schooljaar naar de middelbare school.

 
Arjan en Iwan Story Station Camping Friesland

 

De coronacrisis

Veel werk en inkomen viel weg, waaronder de workshops en cursussen die ik geef. Niet meer als verslaggever naar concerten en voordrachten. Minder opdrachten als Wâlddichter (gemeentedichter Achtkarspelen). Gelukkig kreeg ik wel een werkbeurs voor een nieuw boek toegewezen.

 

En toen

Van de lege agenda gebruik gemaakt om eens goed aan mijn eigen mentale gesteldheid te werken. Veel gaan lezen. Ik heb me ingeschreven voor bepaalde cursussen, en ben een aantal dingen gaan doen die ik normaal nooit deed of zou doen … zoals me inschrijven voor een week in de Story Station. Begonnen als vrijwilliger bij Slieker Film (filmhuis) in Leeuwarden, ook om meer onder de mensen te zijn.

In de Story Station

Spannend en ontspannend tegelijk. Niet online geweest, geen nieuws gevolgd en veel met mijn zoon Iwan gewandeld en gefietst, spelletjes gedaan. Nagedacht over een gedicht dat ik wil schrijven voor / over een overleden collega, ideeën opgeschreven. Veel gelezen en genoten van de regen op het dak en de wind om het stationnetje.

 

De toekomst

Ik kijk liever niet zo ver vooruit.

 

Meer weten over Arjan en zijn werk

Walddichter Achtkarspelen
Afûk (Arjan Hut)
Arjan Hut (facebook)

 

Tijdens mijn verblijf in de Story Station schreef ik onderstaand gedicht over onze ervaringen op it Dreamlân.

 
Gedicht Arjan Hut Story Station Camping Friesland

 

De volgende gast

Volgende week komt Yvette Lowes uit Groningen, samen met haar zoontje Evander, in de Story Station logeren.

« | »