plak foar dreamers

UPDATE: het is ontzettend hard gegaan met de aanmeldingen, dus we zitten helaas al vol tot eind oktober. We gaan op zoek naar collega-ondernemers die wellicht ook iets willen aanbieden, zodat we de mensen die nu achter het net vissen kunnen doorverwijzen. En volgend jaar stellen we de Story Station zeker opnieuw beschikbaar, als er dan nog vraag naar is.

 

Unieke ‘Story Station’ wordt plek voor creatievelingen om weer op te laden

Kunst en cultuur zijn van levensbelang. Dat vinden wij als eigenaren van it Dreamlân. Dat de kunst- en cultuursector al meer dan een jaar zo goed als stil staat, vinden wij echt rampzalig. Een jaar lang (bijna) geen inkomsten en niet kunnen doen wat je het liefste doet, dat gaat ons enorm aan het hart.

It Dreamlân mocht afgelopen jaar wél (beperkt) openblijven en wij zijn dankbaar dat we daardoor een deel van onze gasten konden ontvangen en inkomsten hielden. Maar wij beseffen ook dat het voor veel branches totaal anders was. Daarom willen we iets terugdoen voor al die creatieve mensen die ons en anderen met hun werk altijd weten te betoveren en inspireren. Speciaal voor hen hebben we de Story Station aangeschaft. Hier biedt it Dreamlân kosteloos een ‘plak foar dreamers’.

Wie al voor Corona werkzaam was in de kunst- en cultuursector, en voor wie werk en inkomsten vanwege de pandemie (vrijwel) stil kwamen te liggen, is van harte uitgenodigd voor een gratis oplaadweek in de Story Station op it Dreamlân. Heb je een partner? Neem gezellig mee! Ook kinderen? Dan kun je (ook kosteloos) een tentje voor ze neerzetten naast het huisje op wielen. Ze zullen zich geweldig vermaken op it Dreamlân.

 

Opladen voor de toekomst

Vanuit dit prachtige huisje op wielen, midden in de natuur aan de rand van ons natuurkampeerterrein, kun je heerlijk opladen. Weidse wolkenluchten en vergezichten kenmerken dit waddenlandschap. De weidsheid hier geeft mensen energie en de geest komt in beweging. Juist creatievelingen hebben dit nodig om na alle tegenslag te kunnen opladen voor een nieuw cultureel seizoen.

Toeristisch bedrijven zoals it Dreamlân mochten afgelopen jaar grotendeels openblijven. En ook de natuur bleef gelukkig geopend. Maar kunst en cultuur kwamen vrijwel volledig tot stilstand: de betoverende muziek in de schouwburg, het prachtige spel in theater, de prikkelende exposities in musea en de groots en meeslepende festivals. Kunst en cultuur geven de sparkles aan het leven. Wij mensen kunnen onmogelijk zonder. It Dreamlân wil onze cultuurmakers weer op gang helpen. Want zonder cultuur verpietert alles.

 

Story Station

Dit bijzondere huisje op wielen is vlak voor corona ontworpen door Overtreders W Architectural Design in opdracht van Docking Station als ‘artist in residence’ plek voor internationale fotografen. Toen zij vanwege de pandemie echter langdurig niet naar Nederland konden reizen, werd de Story Station met pijn in het hart te koop gezet. De vorige eigenaars zijn blij met de nieuwe plannen voor de Story Station, waarmee alsnog een plek geboden wordt aan mensen uit de kunst- en cultuursector.

It Dreamlân organiseerde eerdere jaren al het project dromers gezocht; een vakantieweek waarin mensen kosteloos aan hun droom konden werken. Voor ons is dit een logisch vervolg daarop, en we zijn blij op deze manier onze plek opnieuw met bijzondere mensen te mogen delen.

 

Meer informatie en aanmelden

Mensen uit de sector die zich willen aanmelden kunnen contact opnemen met Minke Schouten, eigenaar van it Dreamlân via info@itdreamlan.nl. Stuur ons een mailtje met informatie over wie je bent, over je werk in de kunst- en cultuursector en hoe dat werk door de coronacrisis is geraakt. We kijken dan samen welke week past. De Story Station staat in elk geval vanaf 1 mei tot eind oktober klaar voor kunst- en cultuurmakers en zo nodig ook het gehele seizoen van 2022.

We vinden het leuk als je in je vakantieweek een keer iets doet met of voor onze campinggasten. Een liedje bij het kampvuur, een leuke mini-expositie van je werk, een workshop met de campingkinderen, een lezing over je vak… alles is mogelijk! Het is geen verplichting, we willen niemand extra druk geven. Ontspannen en opladen staan voorop!

« | »