Rondje Lauwersmeer

De Reiddomptoren is onderdeel en sluitstuk van de opwaardering van de hele 43 kilometer lange wandel- en fietsroute Rondje Lauwersmeer. Doel van het project was om ervoor te zorgen dat de bezoekers de bijzondere natuur nog beter kunnen beleven. En dat is precies wat je nu op zo veel manieren en plekken rond het Lauwersmeer kunt doen!

Zo zijn er rondom het Lauwersmeer op acht plekken speciale vogelkijkbanken gekomen. De vorm van de banken is zo dat er geen silhouetvorming is en vogels dus veel minder door hebben dat je naar ze zit te kijken. Zo kun je lekker vogels spotten zonder ze te verstoren. Op deze kaart kun je zien waar de banken staan.

Bij de Hoek van de Bant is er zelfs een Waddentribune gebouwd. Je kunt hier geweldig zitten en je ogen uit kijken naar één van de grootste getijdengebieden ter wereld: Unesco Werelderfgoed de Waddenzee. Hier is ieder moment van de dag compleet anders en beleef je het ritme van de zee, waarin het hele ecosysteem mee beweegt. Ze zeggen niet voor niets: de Waddenzee is de plek waar hemel en aarde het toneel delen.

Met deze opwaardering kun je dit bijzondere rondje nog beter beleven. Het ontsluit precies de juiste plekken en opent je ogen voor wat er allemaal te zien is. Overigens worden er ook doorlopend interessante activiteiten georganiseerd, voor wie graag de verhalen van de boswachter hoort, of van andere kenners van dit gebied.

« | »