Dark Sky Park

Het Lauwersmeer is niet alleen een Nationaal Park maar ook een Dark Sky Park. Ver weg van kunstmatige lichtbronnen is het hier nog pikkedonker. Het is echt een aanrader om dit gebied in het donker te beleven. De natuur gaat namelijk bepaald niet slapen (luister maar!) en als je ogen gewend zijn aan het donker weet je niet wat je ziet. Je ziet hier meer sterren dan je ooit zag.

Speciaal om dit te kunnen beleven werden er drie hemelplatforms geplaatst in het gebied. Op het hemelplatform mag je gerust languit gaan liggen en eindeloos omhoog turen. Wil je weten wat je ziet? Op deze kaart vind je de beste plekken én ontdek je welke sterrenbeelden je kunt ontdekken in ieder jaargetijde. Echt een bijzondere ervaring, want: zonder licht zie je dus meer!

Voor onze gasten was het Rondje Lauwersmeer eigenlijk altijd al favoriet. Het is afwisselend, gaat midden door bijzondere natuur, je komt langs leuke dorpjes en je bezoekt Friesland en Groningen in één rondje. Overigens worden er ook doorlopend interessante activiteiten georganiseerd, voor wie graag de verhalen van de boswachter hoort, of van andere kenners van dit gebied.

« | »