kollumer oproer

Begin juli is de historische muziektheatervoorstelling Salomon, Het Kollumer Oproer te zien in Kollum. Dit stuk is gebaseerd op de opstand van de Oranjegezinde Friezen tegen de Franse Overheersers in 1797. Bij deze revolutionaire gebeurtenissen vielen vele doden en gewonden onder de bevolking. In de nasleep van het oproer werden beide leiders, Salomon Levy en Jan Binnes, zonder proces onthoofd.

Scenarioschrijver Dick van den Heuvel heeft een eigentijds en meeslepend scenario gemaakt van deze gebeurtenissen, waarin theater, muziek en beeld naadloos in elkaar overlopen. De regie is in handen van regisseur Steven de Jong. Met in de cast Syb van der Ploeg, Piter Wilkens, Meriyem Manders, Johannes Rypma, Carla de Bruine en Thijs Meester. Daarnaast vele mensen uit Kollum en omgeving. Dit is een voorstelling waarbij je ogen tekort komt, en die je niet snel zult vergeten!

De zaterdagavond is al uitverkocht, maar voor de andere avonden zijn nu nog kaarten te koop. Op ons natuurkampeerterrein is er in de voorstellingsperiode nog voldoende plek. En op dit moment hebben we ook nog één 2 tot 4-peroons vakantiewoning vrij. Maar dat zal zeker niet lang meer zo zijn. Dus mocht je cultuur en natuur willen combineren, en er een (korte) vakantie van willen maken: check even de beschikbaarheidskalender!

« | »