grootste ecozone van Europa

Wij zijn blij met onze gasten. Nu denk je misschien: ja tuurlijk, logisch toch? Maar we zijn ook echt blij met wie ze zijn. Leuke, eigengereide, betrokken en bewust levende mensen. Mensen met een mening, idealen, en een passie voor dingen die ze belangrijk vinden. En soms een tikkie eigenwijs. Heerlijk! Mensen zoals wij eigenlijk.

Het valt ons al jaren op dat onze gasten meer en meer bewust bezig zijn met duurzaamheid en milieu: ze eten biologisch, gebruiken ecologisch afwasmiddel, vliegen minimaal, gaan op ‘plasticsafari’ om te helpen de Waddenzee op te ruimen, of proberen plasticvrij te leven door hun eigen katoenen broodzak mee te nemen naar de bakker… Kamperen op een natuurkampeerterrein past daar natuurlijk helemaal bij. Onze prachtige Lauwerskust, grenzend aan Unesco Werelderfgoed de Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer, wordt door de toeristen die hier komen enorm gewaardeerd vanwege de pure natuur, de bijzondere flora en fauna, en de biodiversiteit. Juist dit gebied leent zich ervoor om zich hier nog veel meer mee te onderscheiden en zo de groeiende doelgroep bewust reizende mensen aan te spreken.

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van het Lauwersmeer mocht Minke afgelopen mei een betoog houden voor een 150-koppig publiek van bij dit gebied betrokken mensen. Daar riep zij op om dit gebied om te vormen tot de grootste ecozone van Europa: Biodivers, Plasticvrij, Energieneutraal en Zero Waste… Behoorlijk ambitieus, maar hé, ook dat past bij onze doelgroep. Benieuwd naar Minke’s verhaal? Hier lees je het: uitdagingen en kansen voor de Lauwerskust.

« | »