Lucia

Onze vijftiende Story Station bewoner

De ontmoeting

Lucia woont in West-Friesland, in Petten, aan zee. Met haar puppy Doce (een kruising tussen een kanninchen teckel en een Jack Russel) verbleef ze in de Story Station. Haar verzoek: tijd om een boek te schrijven.

 

Lucia Story Station Camping Friesland

 

De klap van Corona

Lucia’s droom kwam uit toen ze in januari 2020 haar debuutroman publiceerde bij de grote uitgeverij Ambo|Anthos. De boekpresentatie van haar debuut ‘Niemand zoals hij’ was in Rotterdam en werd druk bezocht. Ze mocht op het boekenbal dansen, maar daarna viel alles stil. Alle evenementen waarbij ze haar boek zou gaan promoten, vielen weg. Maandenlang waren de boekhandels dicht die haar boek konden etaleren – een gemis.

 

Het vertrek

Als Lucia weggaat staat er een nieuwe, herschreven versie van een tweede roman in de startblokken. In de Story Station heeft ze een huidige versie herlezen een verbeterd met een gouden pen, om de gebreken in het verhaal te lijmen met goud, een techniek uit Japan om servies te repareren, die terugkomt in haar boek (‘kintsugi’ heet de techniek).

Doce en Lucia hebben genoten van de natuur van Lauwersmeer, waar ze wandelingen maakten. Doce bleek verzot op de koeien rondom it Dreamlân – elke avond wilde ze er een tijdlang naar kijken. Beide leefden in de Story Station op het ritme van de dag, omdat de Station de kleur van de lucht aanneemt. Daardoor had Lucia het gevoel dat ze buiten sliepen – en dat voelde erg goed! Dankbaar en uitgerust vertrokken ze. Met drie Friese suikerbroden onder de arm die ze aan de buren en familie cadeau gaan doen. Lucia liet haar debuut ‘Niemand zoals hij’ voor ons achter.

 

Meer weten over Lucia en haar werk?

Haar debuutroman heet ‘Niemand zoals hij’ en is te koop bij de betere boekhandel en natuurlijk op Bol.com.

Lucia van den Brink
Lucia van den Brink (instagram)
Schrijf slim

 

De volgende gast

Volgende week komt musicus Tineke Steenbrink uit Utrecht in de Story Station logeren.

« | »