Henri

Onze tweeentwintigste Station bewoner

Wie is hij?

Henri is beeldmaker en woont in Amsterdam.

 

Henri Blommers Story Station Camping Friesland

 

De coronacrisis

Opdrachten vielen weg omdat evenementen weg vielen. Dus een boek dat ik zou gaan maken over een duurzaam woonproject ging bijvoorbeeld niet door. Portretopdrachten gingen vooral in het begin ook niet door. Meer dan de helft van mijn omzet viel weg. Daarnaast vond ik het zelf lastig. De controlefreak in me, trok het voor geen meter. En ik kreeg angstaanvallen maar door meditatie en veel te wandelen verdween dat.

 

En toen

Ik heb me een slag in de rondte gewerkt. Ik begon een account over mijn tuin op instagram en hoopte door het maken van kaarten en prints nog wat te verdienen. Dat lukte een beetje. Daarnaast heb ik elke cursus gedaan die er was. Ik moest echt uitkijken dat ik me niet over de kop werkte. Enorm veel vrij werk gemaakt maar ook zelf weer film gaan ontwikkelen dus heel veel geleerd in die periode.

 

In de Story Station

Heerlijk. Ondanks de vele regen was er toch veel te doen in de buurt. Ik had misschien wat vaker buiten willen zitten maar nu ging ik wandelen aan de kust, naar exposities zoals die van Frida Kahlo in Assen en Icons in Leeuwarden, en de buurt goed verkend. Was heerlijk om even weg te zijn. Ook heerlijk om over de dijk naar Kollum te lopen en dan vergeten om laarzen aan te trekken, maar prachtige wandeling om even brood bij de bakker in het dorp te halen.

 

De toekomst

In mijn vak is het altijd lastig dus ik ben er aan gewend dat het sappelen blijft. Na mijn scheiding heb ik nu na drie jaar nog geen huis gevonden. Soms is het bestaan enorm labiel, maar ik prijs me gelukkig dat ik in de zomer kan slapen op de tuin en dat ik de leukste mensen ontmoet via mijn fotografie en dat ik af en toe de wereld mag verblijden met iets moois (en vaak iets politieks/activistisch) en dat ik daardoor tijd heb om te werken aan vrijwilligersprojecten zoals op mijn tuinpark, een magazine wat ik maak over hiv met een aantal mensen of andere projecten zoals fossil free culture en ga zo maar door.

 

Werk van Henri Blommers Story Station Camping Friesland

 

Meer weten over Henri

Henri Blommers
Henri Blommers (instagram)
Garden of Henri

 

De volgende gast

Volgende week komt Sanne Hamstra, circusartieste en docente uit Rotterdam, in de Story Station logeren.

« | »