Esse

Onze negentiende Story Station bewoner

Wie is ze?

Esse is beeldend kunstenaar en workshop docent en woont in Groningen.

 

Esse van der Molen Story Station Camping Friesland

 

De coronacrisis

Door de coronacrisis konden er veel geplande opdrachten niet doorgaan. Deze onzekerheid raakte mij. Tevens het niet kunnen uitvoeren van mijn passie, frustreerde. Werk waar ik mij vol passie voor inzet en in mijn optiek een belangrijke meerwaarde is binnen deze maatschappij. Het vergde een omschakeling, maar tot stilstand komen zorgde bij mij ook voor intern onderzoek en het willen omdraaien naar het positieve. Wat is wel mogelijk?

Het resulteerde in meer focus en ontwikkeling binnen mijn eigen kunstenaarschap en ideeën voor nieuwe toffe projecten. Zo ben ik bijvoorbeeld met een vriend ‘de kleinste galerie van Groningen’ gaan ontwikkelen, een snack automaat omtoveren tot een automaat gevuld met kunst en cultuur. Een superfijne focus binnen deze roerige tijden.

 

Werk van Esse van der Molen Station Camping Friesland

In de Story Station

Het was een heerlijke week in het mooie verstillende Fryske landschap. Ik kom zelf uit een ander gedeelte van Friesland, dit was volledig een andere beleving. Heerlijk het gevoel van vakantie in eigen land. De camping is prachtig, samen met Heleen een goede vriendin van mij, hebben we hebben er deze week heerlijk op kunnen laden… Vuurtje, kanoën en lekker vertoeven in de Story Station. Een fijne accommodatie; hip kamperen. 😊

We hebben er ons heerlijk kunnen terugtrekken in onze creatieve bubbel… Inspiratie en nieuwe ideeën zijn er ontstaan. Een geweldig initiatief van it Dreamlân!

 

Esse en Heleen Story Station Camping Friesland

 

De toekomst

Positief, maar daarin hoop ik dat kunst en cultuur meer een stem zal krijgen binnen onze maatschappij. Juist in roerige en onzekere tijden, zoals in deze corona tijd is het zo van belang! Kunst en cultuur troost en maakt blij!

 

Meer weten over Esse

Esses Wurk
Esses Wurk (instagram)
Esses Wurk (facebook)

Heleen Stelwagen (facebook)

 

De volgende gast

Volgende week komt Marije Andringa, styling van evenementen uit Leeuwarden, in de Story Station logeren.

« | »