het wad in het voorjaar

Het voorjaar is een mooie en bijzondere tijd om het wad te ontdekken. Niet alleen vanwege de vele vogels, maar ook vanwege alles wat begint te groeien en bloeien. In deze maanden is het nog rustig in het gebied en dat is niet alleen fijn maar ook belangrijk, omdat de duizenden vogels dan niet gestoord worden en in het broedseizoen rustig kunnen eten, broeden en aansterken. Toch kun je het gebied hier dan prima beleven, op een rustige manier. ‘Slow travelling’ zeg maar, zonder te verstoren wat er leeft.

Er zijn een aantal organisaties die in deze periode mooie, verstilde activiteiten aanbieden, duurzaam en met veel respect voor de natuur.

De Waddenvereniging heeft verschillende activiteiten in de agenda, zoals droogvaltochten met een zeilschip of bijvoorbeeld een zintuigenwandeling vanaf Moddergat, op zondag 14 april. Dat is hier niet ver vandaan en belooft echt een bijzondere ochtendervaring te worden.

Met de leuke mensen van Wadexpedities kun je ook het wad beleven en ook zij denken er goed om het vooral niet te verstoren. Ze doen dagexpedities voor het hele gezin met een boot vanaf Lauwersoog naar Schiermonnikoog. Veel van onze gasten zijn al eens mee geweest en altijd komen ze razend enthousiast weer terug. Vanaf mei doen ze een hele nieuwe expeditie: Waddenwalvis.

Behalve de beroemde zeehonden zwemmen er namelijk ook bruinvissen in de Waddenzee! Met wat geluk kun je ze zien én tijdens deze expeditie kun je met een onderwater-microfoon naar ze luisteren! Bijzonder en mysterieus, om te kunnen luisteren naar wat er leeft onder de waterspiegel.

« |