Jacqueline

Onze zeventiende Story Station bewoner

Wie is ze?

Jacqueline is beeldend kunstenaar uit Hilversum.

 

Jacqueline Story Station Camping Friesland

 

De coronacrisis

Ineens was daar de Coronacrisis. Scholen gingen dicht, culturele instellingen sloten hun deuren en ik zat ineens zonder werk. Daar kwam ook nog de breuk met mijn relatie bij waardoor ik en geen werk en geen huis meer had. Het waren emotionele maanden waarin mijn hele leven op zijn kop stond en ik zelfs geen inspiratie en energie meer had om eigen werk te maken. Het was alsof ik in een soort winterslaap ging.

 

En toen

Na wat omzwervingen in verschillende tijdelijke woningen, ben ik in het voorjaar in Hilversum neergestreken en geniet ik van een eigen huisje waar ook mijn dochters nu de helft van de week wonen. Omringd door eigen spullen en de wetenschap dat ik hier langere tijd kan blijven gaven me weer energie om eigen werk te maken. Daarnaast kreeg ik weer wat betaalde klussen zodat het leven weer wat zonniger werd.

In de Story Station

De week in de Story Station was heerlijk. Ik had het mooiste weer van de afgelopen maanden en heb enorm genoten van de prachtige natuur, de mooiste zonsondergangen, het gezellige mini-huisje en de miljoenen sterren aan de hemel. Ik heb kennis gemaakt met de plaatselijke Kollumers en veel uitstapjes gemaakt in de omgeving. De week heeft veel rust gebracht waardoor ik dingen een plek heb kunnen geven. Maar het allerbelangrijkste is dat ik mijn energie weer terug heb en met heel veel inspiratie weer naar huis ben gegaan.

Minke en Robert heel veel dank hiervoor!

 

De toekomst

Ik heb weer energie gekregen en heb tot aan de kerst ineens veel werk. Privé loopt het meer op rolletjes en ik heb zelfs na lange tijd weer een expositie gehad! Kortom, ik zie de toekomst zonnig in!

 

Meer weten over Jacqueline

Jacqueline van Ouwerkerk
Fabriekje (facebook)
Fabriekje (instagram)

 

De volgende gast

Volgende week komen Anne Kuit en Anna Schlooz, theaterdocent en performance kunstenaar uit Gent, in de Story Station logeren.

« | »